car preloader

Search Result

0 Items Found

empty

No result found

Sorry, nothing matched your search terms

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Avantajları

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Avantajları

İnsanların yaşamında gelinen nokta itibarı ile araç kullanımı kaçınılmaz hale gelmiş durumdadır. Bugün artık araç kullanmayan insan sayısı parmakla sayılacak kadar azdır. Nitekim kimi zaman insanlar araç sahibi olurken kimi zaman da özellikle işletmeler araç almak yerine uzun dönem araç kiralama yöntemine başvuruyorlar.

Burada firmaların uzun dönem araba kiralama yapmasının çok ciddi avantajları bulunuyor. Bunlardan bazıları şu şekilde ifade edilebilir: Öncelikli olarak elbette araba alarak firmaları için araç değer kaybı da göz önüne alındığında parayı arabaya yatırmak istemiyorlar. Maliyet analizi açısından bakıldığında araç almak yerine uzun süreli araç kiralama çok daha avantajlı hale geliyor. Yine kısa dönem araç kiralama yerine uzun süreli araç kiralandığı zaman aylık ödeme yapıldığı için firmaların bütçesi zorlanmıyor ve çok daha ekonomik oluyor. Üstelik firmalar kendi gereksinimlerine en uygun olanı aracı kiralayabiliyor ve tüm bunlar da firmalara artı değer katıyor.

Sonuç olarak özetle ifade etmek gerekir ise yıllık araba kiralama her açıdan firmalar için son derece avantajlıdır. Vergi açısından avantajları ise firmalar için en önemli olan faktörler arasındadır.

Araç Kiralarken Bilinmesi Gerekenler

Yıllık araç kiralama yapılır iken bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

  • Gereksinimlere uygun olan araçlar kiralanmalıdır
  • Kiralanacak olan araçlar firmanın gereksinimine uygun olmalıdır
  • İyi bir fiyat araştırması yapılmalı ve sonrasında nihai karar verilmelidir
  • Ne kadar süre için ihtiyaç duyuluyor ise ona göre süre belirlenerek kiralama yapılmalıdır
  • Bilinen adreslerden kiralama yoluna gidilmelidir
  • Kiralanan araçların sigortalı ve kaskolu olduğundan emin olunmalıdır
  • Bakımı yapılmış olan kontrollerden geçmiş araçlar temin edilmelidir.

Araç Kiralama Fiyatları

Uzun dönem araç kiralama fiyatları birkaç farklı parametreye bağlı olarak değişir. Bunlardan bir tanesi araç kiralama yapılan firmanın fiyat politikasıdır. Bunun yanı sıra kaç adet araç kiralandığı, aracın markası, modeli, yerli ya da yabancı marka araç olması, yaşı. özellikleri ne kadar süre ile kiralandığı gibi her bir parametre rakamları değiştirir. Yıllık olarak da rakamlar değişir.